Podium

2020

13.01 –

08.03

Photo: Tom Herbots

Photo: Robert Van Ree

Zoë Demoustier

Zoë Demoustier (1995) is danser en theatermaker/choreograaf. Ze startte haar traject in 2012 in de voorstelling ‘Dromen hebben veters’ van Kabinet K en fABULEUS. Doorheen de jaren nam ze deel aan verschillende professionele voorstellingen met jongeren op scène en leerde zo het theaterlandschap kennen. In 2013 startte Zoë aan de Mime opleiding in Amsterdam (Academie voor theater en dans) waar ze zich ontwikkelde van danser tot performer en van performer tot maker. Na de Mime opleiding behaalde ze een Master Regie aan het RITCS Brussel waar ze de voorstelling ‘Hidden wounds’ maakte bij BRONKS met kwetsbare Brusselse jongeren, en ‘Regarding the Pain of Others’ bij Ulitma Vez en Kaaistudio’s. 

 

Om zich verder te verdiepen in research en de ontwikkeling in het culturele veld, volgt ze momenteel een tweede Master culturele studies aan de KUL. Zoë werkte de afgelopen twee jaar als assistent van Michiel Vandevelde (‘Paradise now’ 1968-2018), Alma Söderberg (‘Entangled Phrases’) en Iris Bouche (‘Rizoom’, work in progress). Haar afstudeerwerk ‘nesten’ dat ze samen met Anna Bentivegna en Ayrton Fraenk en verder ontwikkelde bij fABULEUS maakte, toerde in 2019 in Vlaanderen en Nederland. Naast eigen werk performde Zoë in projecten van o.a. David Weber Krebs, Danielle van Vree en Marcello Evelin. 

 

Als mede-initiatiefnemer zet ze met In de Maak haar schouders onder een nieuw presentatieplatform voor jonge makers in de podiumkunsten, een aanvulling en alternatief voor wat er vandaag bestaat in de vorm van een collectieve werking. 

 

https://indemaakfestival.be