STUDIO – BRAM KERKHOFS

 

De objecten van Bram Kerkhofs laten zich enerzijds kenmerken door de mogelijkheid tot transformatie via knopen, scharnieren of verbindingen, anderzijds zijn het resultaten van een doorgedreven zoeken naar de juiste balans tussen materiaal, vorm en constructie.

 

Vanuit een drang naar perfectie in de combinatie van materialen, vormen en technieken, een oog voor detail en afwerking en een neus voor compositie en verhoudingen creëert hij tijdloze functionele objecten met enorm veel diepgang.

Krachten, spanning en stabiliteit vormen vaak de basis van waaruit de balans tussen compositie en constructie wordt onderzocht.

Kerkhofs onderzoekt steeds de relatie tussen onderdelen en gehelen, zowel binnen zijn oeuvre als binnen de individuele ontwerpen, vaak resulterend in modulaire systemen met enorme variaties aan vormelijke mogelijkheden.

 

 

Bram Kerkhofs (°1977) woont en werkt in Leuven. Hij behaalde een master in edelsmeden aan de MAD-faculty te Hasselt en is als docent en onderzoeker verbonden aan Luca School of arts_Interieurvormgeving te Gent en Brussel.

 

 

www.bram-kerkhofs.be