Solo
2017

Steven Baelen

Steven Baelen tekende 4 weken lang met houtskoolkrijt op de muren van de voormalige Mariakapel in Machelen-aan-de-Leie. Geïnspireerd door een vroeg werk van Raveel (Tafeltje met cactus, 1951) nam de kunstenaar een serie kleine tekeningen van zijn directe omgeving mee naar Machelen. Elementen uit deze tekeningen verwerkte hij tot een organisch groeiende muurtekening.

 

Gelijktijdig opent in het Roger Raveelmuseum een presentatie van de drie kunstenaars van SOLO zomerreisidentie 2017. Steven Baelen toont er de serie tekeningen die de basis vormden voor zijn muurtekening in de kapel; Wannes Goetschalckx toont een trailer van de film over het Leiewater dat hij terugbracht naar de bron van de rivier in Lisbourg en D.D. Trans keert terug met enkele ingrepen die hij ontwikkelde gedurende zijn residentie.

 

De presentatie van SOLO 2017 loopt parallel aan de nieuwe tentoonstelling van het Raveelmuseum, Provinciale Prijs Beeldende Kunst 1997-2017, die opent op zondag 22 oktober.

 

SOLO is een samenwerking tussen atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven in alliantie met het Roger Raveelmuseum.