Podium

2017

Maxime Waladi

Sander Van den Broeck

Sander Van den Broeck

& Maxime Waladi

Maxime Waladi (°1989) studeert in 2011 af als bachelor in secundair onderwijs Nederlands-Geschiedenis aan het Departement Lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven. Hij zet zijn studies verder en studeert in 2016 af aan LUCA Drama (Leuven).

 

Als student speelt/danst Maxime bij fABULEUS in Kasimir en Karoline en in Sueños. Hij richt het tijdelijk collectief NTP op (in het kader van Onderstroom van fABULEUS) en werkt mee aan de voorstelling Faces. Daarnaast speelt hij mee in de PALEIS-productie De zaak van de dieren tegen de mensen.

 

Tijdens zijn eindstage bij Action Zoo Humain helpt hij met de dramaturgie van de productie Join the Revolution(2015). Hij laat zich opmerken en Zouzou Ben Chikha coacht Maxime bij het afronden van zijn masterproef Le Chicon (2016). Deze productie wordt in 2017 verder ontwikkeld tot een schoolvoorstelling.

 

Sander Van den Broeck wilde eerst wereldkampioen zwemmen worden en daarna ingenieur. Het vak elektriciteit lag hem echter niet en bij nader inzien vond hij een badmuts toch niet zo lekker zitten. Toen besliste hij om van zijn hobby zijn studie te maken. Dictie, voordracht en toneel bij de plaatselijke academie, een paar producties bij het jeugdtheater, een aantal deelnames aan voordrachtwedstrijden… hij had al mogen proeven van het acteren en kreeg honger naar meer.

 

Zo stroomde hij van De! Kunsthumaniora in Lier en Antwerpen door naar de masteropleiding LUCA-drama in het Lemmensinstituut te Leuven. Daar speelde hij in april 2016 zijn masterproef.
Acteren, zelf schrijven, als theatermaker aan de slag gaan, poppentheater,… dit zijn een aantal dingen die al op zijn ervaringslijstje staan en hij hoopt dit lijstje bij Theater De Kleine Speeldoos verder uit te kunnen breiden.