WORKSPACE/LABO – TALK# – WARANDE – 15.5.19

De Warande (Turnhout) is een cultuurhuis waar beeldende kunst vanaf het beginjaar in 1972 als een volwaardige poot gezien wordt binnen de gehele programmering van het cultuurcentrum.

Ook vandaag presenteert het beeldend luik van De Warande een afwisselende combinatie van gevestigde namen en jonge talenten via thematische groepstentoonstellingen, solo’s en presentatieplatformen voor jonge kunstenaars. Programma van voorbije jaren bewijst dit met o.a. solo’s van Ria Pacquée, Nel Aerts, Peter de Cupere en Nicolas Provost en groepstentoonstellingen zoals The Gulf Between, Het Gouden Paviljoen en Mens en Machine en hun programma ‘Gangmakers’ voor jonge kunstenaars.

Curatoren Annelies Nagels en Glenn Geerinck geven toelichting over hoe ze elk vanuit de eigen specifieke professionele interesses en expertise vormgeven aan een actief beeldend programma in Warande en op diverse locaties.

 

Annelies Nagels studeerde Slavische filologie en kunstwetenschappen. Na een verblijf van twee jaar in Moskou was zij twee jaar projectmedewerker aan de Hogeschool Gent (KASK, 2000-2002) en gedurende drie jaar atelierverantwoordelijke bij kunstenaar Jan De Cock (2004-2007). Sinds tien jaar leidt zij de dienst tentoonstellingen van cultuurhuis de Warande in Turnhout. Bij de tentoonstellingen die zij in de Warande realiseerde horen o.a. solotentoonstellingen van Hans Op de Beeck, Jef Geys, Nicolas Provost, Peter de Cupere, Nel Aerts en Ria Pacquée.

Glenn Geerinck (°1984, Antwerpen) behaalde een master fotografie en videokunst aan Sint Lucas Antwerpen. Naast zijn praktijk als kunstenaar zet hij verschillende gecureerde tentoonstellingsprojecten op. Hij is co-founder van ‘Time to Meet’, een platform voor expanded photography met o.a. fotofestivals op verschillende locaties in Antwerpen en in De Brakke Grond, Amsterdam. Van 2011 tot 2016 was Geerinck als co-curator verbonden aan Voorkamer | kunstenaarsinitiatief, waar hij verschillende tentoonstellingen mee op touw zette. Vanaf 2017 is hij assistent programmator beeldende kunst voor de Warande. Zijn focus ligt op fotografie, video, performance, en ervaringsgerichte werken. In al zijn projecten vertrekt hij vanuit de beeldend intuïtieve en activerende blik eerder dan een vanuit theoretisch discours.

 

Praktisch:
15.05.19, Cas-co, Vaartstraat 94, 3000 Leuven

 

11u: Talk#
12u00: lunch
13u: start individuele studio visits