WORKSPACE/LABO – TALK Nico Anklam – 19.11.18

Binnen het programma WORKSPACE/LABO nodigde Cas-co kunsthistoricus en curator Nico Anklam uit voor een gastpresentatie en serie studio visits bij Cas-co en partnerorganisaties. Op maandag 19 november brengt hij samen met Cas-co residenten bezoek aan de studio van Gijs-Van Vaerenbergh, geeft hij een gastpresentatie ‘On exhibition making and Nordic landscapes’ (12u30) en legt hij studio visits af bij de Cas-co residenten.

 

 

Na zijn studies kunstgeschiedenis en culturele studie in Berlijn, Londen en New York, werkte Anklam als assistent-curator voor René Block in Kunsthal 44 Møen (Denmark) waar hij solo shows organiseerde met o.a. AK Dolven en Ayse Erkmen en een reizend performance project met 13 kunstenaars, muzikanten en componisten rond het oeuvre van de Deense Fluxus kunstenaar Henning Christiansen. Hij cureerde tentoonstelling in The Rietveld Pavilion (Amsterdam, The Netherlands), Bruch und Dallas (Cologne, Germany), YEARS (Copenhagen, Denmark), Malmö Art Academy/Skåne Kunstforeningen (Malmö, Sweden) en Velferden/Rogaland Kunstsenter (Sokndale/Stavanger, Norway).

 

Nico Anklam geeft kunstgeschiedenis en kunsttheorie in de Humboldt Universiteit van Berlijn en maakt momenteel deel uit van de THEORIA onderzoeksgroep aan de Universiteit van Greifswald, waar hij het begin van de picturale traditie van ‘het Noorden’ bestudeert en focust op hoe afbeeldingen van het landschap een nationale identiteit visueel construeren.

 

 

More info:

artfridge

greifswald

Beeld: Installation view: ____ //// /O/O/O The mouth expresses thoughts. The landscape renders its tone!, 2016, Kunsthal 44 Møen, Denmark.