Workspace/Labo – Talk# – HORST & Evelyn Simons – 20.3.19

HORST slaat na 5 edities in Holsbeek (2014 – 2018) een nieuwe weg in. Vanaf 2019 organiseert HORST diverse labs gericht op ontwikkeling en uitwisseling; artistieke projecten met een focus op in-situ producties en een immersief muziekfestival. Voor Cas-co lichten HORST en curator Evelyn Simons al een tipje van de sluier en in het bijzonder over het programma beeldende kunst en architectuur.

Over deze transdisciplinaire aanpak gaan HORST en Simons na de talk in dialoog met verschillende kunstenaars en Cas-co residenten. Hierna leggen ze individuele studio visits af.

 

Evelyn Simons (1989, Halle) woont en werkt in Brussel als onafhankelijk curator. Voor HORST verzorgt ze de artistieke programmatie, in nauwe samenwerking met de programmatoren architectuur en muziek teneinde een holistisch verhaal neer te zetten waarin de verschillende disciplines elkaar ontmoeten. Daarnaast startte ze voor Fondation CAB – een privaat non-for-profit kunstruimte met een focus op minimalistische en conceptuele kunst – een residentie-werking op en werkt als artist liaison. Ze is tevens curator voor de nomadische galerie B.R.Collective en voor diens recent opgestarte fysieke ruimte B.R.Club in Brussel. Tot slot werkt Evelyn in samenwerking met Fondazione Prada aan een reeks sociaal-geëngageerde projecten met internationale kunstenaars en de bewoners van de Exarcheia-wijk in Athene, als vervolg op de er in 2017 georganiseerde groepstentoonstelling Driftwood, or how we surfaced through currents. 

 

Evelyn heeft een Master in de Kunstwetenschappen (uGent) en een Postgraduaat in Curatorial Studies (KASK Gent). In 2016 was ze curator-in-residence bij de Beirut Art Residency (Beiroet, Libanon) en in 2014 was ze laureate van Curate Award (Fondazione Prada & Qatar Museums). Evelyn schrijft voor H ART, Tubelight en De Witte Raaf.

 

 

Praktisch:
woensdag 20 maart 2019
Cas-co, Vaartstraat 94, 3000 Leuven
Lunch: 12u30
Talk#: 13u30
Studio visits: 14u30

 

Beeld: Sheila Hicks, The Questioning Column, HORST 2018
Foto: Jeroen Verrecht