WORKSPACE/LABO – MASTER CLASS#3 – KOBA DE MEUTTER – 17&18.04.19

In het kader van Workspace/Labo Programma van Cas-co geeft kunstenares Koba De Meutter een tweedaagse master class rond sitespecifieke installatie en hun scenografische en performatieve kwaliteiten in relatie tot het gebouw van Cas-co en de artistieke praktijken van de Cas-co residenten.

 

De installaties van Koba De Meutter bevragen functionaliteit. In gerichte acties en toevallige gebeurtenissen combineert ze gevonden materiaal en architecturale elementen met sculpturen, vaak in de openbare ruimte. De status van een object als sculptuur of voorwerp wordt dubbelzinnig en plaatst de bezoeker in een wisselende positie van kijker, passant of gebruiker. Tijdelijke interventies worden gefotografeerd. De schakels die ontstaan zijn zowel verbindingen als een blokkades en versmelten licht met zwaar; publiek met privaat; intiem met anoniem. Wat is mogelijk? Wat is werkelijk? Wat geef je weg? Wat hou je bij?

 

Voor de master class in april vertrekt Koba De Meutter vanuit bestaande structuren, onbestemde delen of restanten van de originele architecturale elementen uit het oude archiefgebouw van Stella Artois, waar Cas-co gehuisvest is, om nieuwe verleng- of tussenstukken te voorzien als knooppunten in het gebouw. Deze worden punten die nieuwe en onderlinge verbindingen mogelijk maken, combineerbaar zijn met andere tussenstukken, zodat er zowel een wisselende autonome installatie kan ontstaan als de basis voor een nieuwe functionele scenografie in relatie tot de ambitie van Cas-co om vanaf najaar 2019 een presentatieplatform voor kunstenaarsprojecten te lanceren; (Off the) GRID

 

Praktisch:

gratis, Engels als voertaal, max. 14 deelnemers

Voor kunstenaars met interesse en praktijk in beeldende kunsten, performance, architectuur, design en architectuur

 

Donderdag 17 en vrijdag 18 april (10:30-16:00), Cas-co, Vaartstraat 94, 3000 Leuven

 

13.06.19: Let’s Talk Leuven:

Koba De Meutter in gesprek met Sammy Ben Yakoub