TALK#8 & STUDIO VISITS – CIS BIERINCKX – GEANNULEERD

Cis Bierinckx woont in Düsseldorf en werkt dwars door Europa als onafhankelijk autodidact curator voor verschillende kunstenorganisaties met artistieke praktijken in het domein van film en video, performance en beeldende kunsten.

 

Hij stond aan het hoofd van verschillende internationale kunsthuizen, theaters en festivals zoals Beursschouwburg, Walker Art Center (Minneapolis) en Salzburger Festspiele.

 

Met een eerste passie voor film, groeide vrij snel zijn fascinatie voor andere radicale en multidisciplinaire kunsten zoals body art, fysiek theater, improviserende jazz, …Zijn indrukwekkende CV verraadt zijn veelzijdige interesse en een nomadisch parcours geleid door verwondering en bevraging die zekerheden durft onderuit te halen.

 

Als inspiratiebronnen citeert Bierinckx Joseph Beuys en een boek als ‘But Is It Art?: The Spirit of Art As Activism’ samengesteld door Nina Felshin. In de Beursschouwburg organiseerde hij een panel die hij de vraag voorlegde “How much art can politics bare? How much politics can art bare?”.

 

DINSDAG 02.06.20
12u: OPEN TALK#8, gratis
13u: LUNCH
14u-17u: STUDIO VISITS: Cas-co residenten

 

beeld: Candice Breitz, still uit TLDR, 2017