STUK#3 – DIEDERIK PEETERS – TRACES OF APPARITIONS

ART BEELD Casco18  Diederik Peeters Afterlife credits Mr. PeteersIn zijn project Apparitions zoekt Peeters uit hoe het nu eigenlijk zit met het leven na de dood. Vermomd als spiritist infiltreert hij het einde van de 19de eeuw om zich daar te mengen onder vooraanstaande wetenschappers, en de fantasieën te onderzoeken die populaire uitvindingen uit die tijd omringen. Simultaan katapulteert hij zich naar het einde van de 21ste eeuw om na te gaan welke ontwikkelingen gebruikt worden om de doden te herrijzen, en met welke hard- of software geesten en spoken opnieuw toegang kunnen krijgen tot een lichaam. In zijn tentoonstelling in STUKcafé tonen we enkele tekeningen en artefacten die Peeters tijdens zijn expedities kon opgraven.

 

Noteer eveneens: op donderdag 15 november gaat Diederik Peeters’ nieuwe performance Forgotten Futures in première op Playground.

 

Sinds najaar 2017 werken Cas-co en STUK samen aan een presentatieplatform voor beeldende kunstenaars verbonden aan Cas-co. STUKcafé biedt hierbij exporuimte aan Cas-co residenten (N+1 & STUDIO) die de bezoekers verrassen met beeldend werk uit de Cas-co Studio’s.

 
STUKCAFÉ
17 OCT – 16 DEC

 

OPENING
WE 17 OCT — 19:00

 

INTRO, ARTIST TALK & RECEPTION

 

INFO
STUK

 

OPENING HOURS
MO – FR 11:00 – 2:00
SA – SU 14:00 – 2:00

 

EXCEPTIONS: 1 NOV & 11 NOV: 18:00 – 2:00

 

Beeld: Afterlife © Diederik Peeters