ONTMOETINGSPROGRAMMA – VOORJAAR 2021

 

Tussen februari en juni 2021 ontvangt Cas-co maandelijks één bijzondere bezoeker achter de schermen. In normale tijden organiseert Cas-co een divers aanbod aan (semi-publieke) studio visits, talks en masterclasses. Na een periode van stilstand gooien we de deuren weer open voor ontmoetingen tussen kunstenaars en kunstenprofessionals, zij het ditmaal in intieme kring. Robert Monchen beet de spits af in februari, gevolgd door Danielle Van Zuijlen, Charlotte Crevits, Juliette Bibasse en Liesbet Kusters. Cas-co heet jullie welkom!

 

 

 

25.02: talk #1 & studio visit Robert Monchen

 

Robert Monchen is parttime coordinator, curator en filmmaker, zo is hij (co-)curator en organisator van de Biënnale van België (2019-…) en pizza gallery (2020-…). In 2014 legde hij de fundering voor In De Ruimte, een platform voor hedendaagse kunsten, ambacht en muziek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.03: talk #2 & studio visit Danielle Van Zuijlen

 

Danielle van Zuijlen is werkzaam als artistiek coördinator van Kunsthal Gent, een organisatie waar van Zuijlen zelf co-initiator van is. Daarnaast is ze momenteel actief bezig aan het uitschrijven van een nieuw ontwikkelingsbeleid voor de Gentse atelierwerking NUCLEO. Tot slot is ze freelance curator en sparringpartner van kunstenaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.05: talk #3 & studio visit Juliette Bibasse

 

Als freelance digital art producer, creatief directeur en curator werkte Juliette Bibasse al mee aan een brede range van projecten, gaande van grootschalige audiovisuele installaties tot digital art festivals. In 2019 stampte ze als mede-oprichter SALOON uit de brusselse grond, een internationaal netwerk voor vrouwen binnen de kunstscene. Bibasse cureert de volgende editie van (Un)holy Light, een licht parcours doorheen de Leuvense binnenstad. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.06: talk #4 & studio visit PARCUM (Liesbet Kusters & Wouter Jaspers)

 

Liesbet Kusters is curator voor PARCUM, museum en expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur gevestigd in de site van de Abdij van Park in Heverlee. Kusters zet in het bijzonder in op de relatie tussen religieus erfgoed en actuele thema’s. Daarbij nodigt ze geregeld hedendaagse kunstenaars uit om te reflecteren over en in dialoog te gaan met de site.