N+1 – NIELS POIZ – TRY-OUT – 17.05.18

N+1_Niels_PoizLet me start by saying that a lot of my artistic practice consists of textual work.
No, not exactly, let me rephrase that for you; everything in my artistic practice consists of textual work. Words, a phrase, rhymes, a rhythm, beats and sounds… on paper, on the wall… in a video or in an installation. Or all of it together in a space. Sometimes in an artist book, (which is also a space). If you would read it by yourself, it is in the space of your head (a mental space). As a performance, or as an audio (again in space). Online and offline; (space). In a museum, a publication, a gallery, on the street, in your bedroom or living room. Maybe even in some toilets I don’t know about.

 

De artistieke praktijk van Niels Poiz uit zich vaak in tekstvorm die hij opbouwt rond elementen uit populaire beeldcultuur en de politieke actualiteit. Zijn tekstuele referenties naar muzikale hits, nieuwsfeiten, Trump, Britney en Instagram vormen samen de achtergrond – als het ware het collectieve geheugen van een bepaald tijdsgewricht – waartegen een gesprek tussen de kunstenaar en twee jonge vrouwen plaats vindt.

 

Door te spelen met onverwachte combinaties van woord en beeld, ritme en woordspelingen, wordt de toeschouwer uitgenodigd om via beeldelementen en tekstfragmenten op dezelfde wijze een eigen persoonlijk archief op te bouwen.

 

Tijdens zijn korte residentie in Cas-co wil Niels Poiz het performatieve aspect in zijn artistieke praktijk meer uitdiepen. Via het schrijven van scripts, creëert hij voor deze onderzoeksfase in zijn praktijk monologen en dialogen voor 3 personages, haast opgebouwd in een typische theaterstructuur. De ruimtes in en rond Cas-co vormen de scenografische setting waar de performances plaatsvinden.

 

Op 17 mei, 19u organiseert Niels Poiz in de projectruimte N+1 een publieke try-out van zijn tekstuele performance, als etappe in zijn artistiek onderzoek.

 

http://cargocollective.com/nielspoiz