STUDIO – Lore Stessel & Rubén Orio – VETA in Showcase Emerging Sound – 16.05.19

Cas-co residenten Lore Stessel en Rubén Martinez Orio werden geselecteerd met hun project VETA voor de Showcase Emerging Sound 2019 van STUK, Q-O2 en Musica.

 

VETA is het project en de samenwerking tussen fotografe/schilder Lore Stessel en percussionist/performer Rubén Martinez Orio rond hun gezamenlijke fascinatie voor hout dat ze ontwikkelden in Cas-co. Door hun selectie kregen Stessel en Orio de kans om een nieuwe productie te ontwikkelen tijdens een residentie in Musica in Neerpelt en coaching via Q-O2, Brussel. Voor de showcase in STUK activeren ze via een sitespecifieke performance de sculpturale installatie VETA#3 waarbij de materialiteit van de verschillende houten vormen in dialoog gaat met hun specifieke geluidscontouren.

 

Emerging Sound 2019 presenteert een staalkaart van nieuwe geluidskunst van eigen bodem. Vier performances van jonge makers worden voorgesteld in de vorm van een parcours door STUK. Deze showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap, van audiovisuele creatie over live radiowerk tot ruimtelijke muziek, en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug.

 

De vier geselecteerde werken werden allemaal gecreëerd in 2018.

 

Programma: DO 16 MEI 20:00 – 22:00

Lore Stessel & Rubén Martinez Orio – Veta
Jonathan Frigeri – Matter of Radio
Oona Libens – Soma
Lukas De Clerck – Abruit (performance met Dries Peeters)

+ expo Sound in May: Floris Van Hoof & Rie Nakajima: 18:00-22:00 (STUK, labozaal + witte traphal)

 

STUK Labozaal, Naamsestraat, Leuven

GRATIS, inschrijven verplicht via deze link

 

Partners: STUK – Huis voor Dans, Beeld & Geluid i.s.m. Werkplaats Q-O2 & Musica, Impulscentrum voor Muziek