STUDIO – CLUB EFEMEER – FIJN ATELIER & STIEL – AND&FESTIVAL

Fijn_Atelier_NOVA

Om de toekomstplannen voor een nieuwe Maak/Leerplek voor stad Leuven (cross-over onderwijs, cultuur en economie) een eerste keer voor te stellen, nodigde stad Leuven enkele Cas-co residenten uit om een artistieke interventie te ontwikkelen in de SILO’s aan de Vaartkom.

 
Club Efemeer (Maarten Vanermen & Arnaud De Wolf) doet een minimalistische interventie die de opmerkelijke dimensies van het pand onderstreept. Een lichtstraal doorklieft de negatieve ruimte gevormd door de silo’s en concretiseert een ongrijpbare omgeving.

 

Cas-co residenten fijn atelier & Stiel werkten samen en creëerden de in situ installatie NOVA.  Met Nova spelen Fijn Atelier & STIEL met de schaal/omvang van de imposante cilindervormige graansilo’s van de voormalige Stella Brouwerij, die in de hoogte lijken uit te monden in een oneindige zwarte ruimte.

 

Door een spiegelend vlak, in dezelfde vorm als de uitsnijding bovenaan, onderaan te installeren, als een zwevende zitbank, zie je iets wat niet meteen in het gezichtsveld ligt. Of hoe nieuwe perspectieven en nieuwe mogelijkheden voor een maak-en leerplek in Leuven verbeeld kunnen worden.

 

De eerste showcase van MaakLeerPlek wordt gelanceerd tijdens AND&festival (2-5 mei) in de silo’s aan de hand van een expo van de haalbaarheidsstudie door Miss Miyagi en T’Jonck Nilis  en de interventies van Club Efemeer (Maarten Vanermen & Arnaud De Wolf) en van Fijn Atelier & Stiel.

 

SILO’s, Vaartkom

zaterdag 5 mei

10-17u

 
Meer info:
AND&festival
fijn atelier
stiel
club efemeer