SOLO#6 – Aay Liporoto – 30.09.18

“De rolluiken zijn omlaag tijdens mijn avondwandelingen. Het is slechts de gloed van een TV-scherm die me verzekert dat ik niet alleen ben….” – Aay Liparoto

 

In augustus streek Liparoto neer in Machelen-aan-de-Leie, als derde en laatste resident van SOLO zomerresidentie 2018. Op zondag 30 september is de kapel de hele dag open voor publiek.

 

EVERYONE’S INVITED!
Aay nodigt je uit om de laatste nacht van de SOLO residentie te komen kamperen in de kapel en deel te worden van het publieke moment op zondag 30 september. Families, vrienden en vreemdelingen zijn allen welkom – schrijf je in via dit formulier

 

TEKST
Valerie Verhack (Museum M, Leuven) schreef een ABC over Liparoto’s kunstpraktijk en het werk in SOLO >> Tekst: Van Aay tot Zed, en alles ertussenin.

 

In SOLO concentreerde Liparoto zich op de begrippen onder “T”, “O” en “V”:
‘T van tekst als medium, dat een zelfde autonomie kan hebben als meer visuele media zoals video of performance.’
‘O van ontmoetingen die centraal staan in het werk van Aay.’
‘V van vreemdeling, of eerder het gevoel een vreemde te zijn binnen een nieuwe omgeving.’

 

PUBLIEK MOMENT: zondag 30 september 11:00 – 17:00
SOLO zomerresidentie, Petegemstraat/Leihoekstraat,
Machelen¬aan-de-Leie

-> facebook event

 

SOLO ZOMERRESIDENTIE 2018
Uit 49 dossiers stelde de jury/begeleidingscommissie (Alan Quireyns – AIR Antwerpen, Danielle van Zuijlen – NUCLEO, Gent, Valerie Verhack- Museum M, Leuven, Louise Osieka – CIAP, Hasselt en Piet Coessens – Roger Raveelmuseum, Machelen-aan-de-Leie) het volgende programma samen:

 

SOLO #4: Aukje Koks
1 juni – 1 juli
publiek moment: zondag 1 juli, 11:00-17:00

 

SOLO #5: Bart Spitaels
9 juli – 18 augustus
publiek moment: zaterdag 18 augustus, 11:00-17:00

 

SOLO#6: Aay Liparoto
21 augustus – 30 september
publiek moment: zondag 30 september, 11:00-17:00

 

OVER SOLO ZOMERRESIDENTIE

SOLO zomerresidentie is een UFO-project (een samenwerking tussen Vlaamse atelierorganisaties) in alliantie met het @Roger Raveelmuseum .

 

SOLO 2018 wordt gerealiseerd door NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen, Cas-co uit Leuven en VONK vzw uit Hasselt/Genk en dankzij bijdragen van de gemeente Zulte en het Roger Raveelmuseum.

 

Intercommunale Veneco stelt de voormalige Mariakapel ter beschikking en maakte het ontwerp en de bouw van de verblijfsmodule door kunstenaar/architect Olivier Goethals mogelijk.