SOLO#4 – AUKJE KOKS – 01.07.18

SOLO_2018_aukjeAukje Koks startte 1 juni haar zomerresidentie SOLO 2018 in Machelen-aan-de-Leie.

 

Al in 2011 confronteerde Luk Lambrecht in C.C. Strombeek het werk van de Nederlandse kunstenares met tekeningen van Raveel. Nu leeft en werkt ze een maand lang in de voormalige Mariakapel naast het Roger Raveelmuseum.

 

Over hoe Koks voor dit nieuwe project de grenzen van het beeld opzoekt, schreef Louise Osieka (CIAP, Hasselt) de begeleidende tekst Gedachten van glas. (download)

 

RESIDENTIE:
01.06-01.07.18
OPENING SOLO#4: 01.07.18, 11-17u

samen met opening Biënnale Schilderkunst van Roger Raveelmuseum,

hoek Petegemstraat/Leihoekstraat, Machelen-aan-de-Leie

 

 

MEER INFO:
Aukje Koks

 

SOLO zomerresidentie is een UFO-project (een samenwerking tussen Vlaamse atelierorganisaties) in alliantie met het Roger Raveelmuseum. SOLO residentie biedt plaats aan professionele beeldend kunstenaars of samenwerkend duo’s voor de ontwikkeling van site-specifiek werk. Kunstenaars beschikken over een werkbudget van €1000 vanuit het Roger Raveelmuseum en inhoudelijke ondersteuning via een artistieke commissie en verblijven in de kapel in een module ontworpen door Olivier Goethals.

 

SOLO 2018 wordt gerealiseerd door NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen, Cas-co uit Leuven en Vonk uit Hasselt/Genk en dankzij bijdrage van de gemeente Zulte en het Roger Raveel museum.

De voormalige Mariakapel wordt beschikbaar gesteld door intercommunale VENECO, die ook ontwerp en bouw van de verblijfsmodule mogelijk maakte.