SOLO #1 – D.D. Trans – 19&20.08

DD_Trans_07_aug_2017-45

Vanaf zaterdag 19 augustus toont D.D. Trans het resultaat van de eerste editie SOLO 2017, zomerresidentie Machelen-aan-de-Leie.

 

 

SOLO zomerresidentie is een tijdelijk residentieprogramma in de Mariakapel naast het Roger Raveelmuseum. Het project is een samenwerking tussen atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA 2017

* residentie juli/aug: D.D. Trans
open: 19 & 20.08, 11-17u

20.08, 11u: Herman Leenders, Paul Demets en Guido van Heulendonk lezen voor uit

teksten die tot stand kwamen na een ontmoeting met het werk van D.D. Trans.

* residentie aug/sep: Wannes Goetschalckx
open: 23 & 24.09, 11-17u

* residentie sep/okt: Steven Baelen
open: 21 & 22.10, 11-17u

 

SOLO is een gezamenlijk project van 3 Vlaamse atelierorganisaties rond de professionele ondersteuning van beeldend kunstenaars. De residentie in Machelen is een casestudy voor een structurele samenwerking om met gebundelde krachten in te kunnen gaan op vragen uit een regio ruimer dan het stedelijke werkingsgebied en op kansen van bv. tijdelijke leegstand in landelijke gebieden.

De intercommunale VENECO stelt de kapel voor 2 jaar ter beschikking als werk- en verblijfplaats voor kunstenaars. VENECO investeerde in een basisrenovatie om de plek gebruiksklaar te maken: sanitair en voorzieningen werden opnieuw aangelegd en er werd een verblijfsmodule gerealiseerd, ontworpen en gebouwd door architect/kunstenaar Olivier Goethals.