Residentie N+1 – Kitty Kamp – 14.08-6.10.17

Kitty_Screen Shot 2016-05-30 at 16.36.03

De N+1 projectruimte van Cas-co biedt 4 keer per jaar aan een professionele kunstenaar een werk- en tentoonstellingsperiode van telkens twee maanden aan. Een van deze 4 periodes wordt via de Cas-co Award toegekend aan een pas afgestudeerde kunstenaar van LUCA Arts.

Voor de Cas-co LUCA Award 2017 koos de Cas-co jury voor Kitty Kamp.

In haar videowerk verkent Kamp op speelse wijze formats uit de populaire beeldcultuur – zoals handleidingen, recepten en tutorials – en gebruikt ze om iets te vertellen over genre, medium, onderzoek en artistiek proces.

Via geënsceneerde handelingen van lichaam en stem eigent ze zich alledaagse objecten, situaties of een typisch analytisch discours toe. Door ze samen te brengen en tegelijk uit hun context te halen, openen er zich voortdurend nieuwe betekenissen en perspectieven. Ook al balanceert het werk van Kitty Kamp tussen video, performance en sculpturaliteit, het getuigt, door de ongedwongen eenvoud en haar ongecompliceerde presentatie, van humor, durf en evenwicht.

Voor haar N+1 residentie in Cas-co zal Kamp, met de door de stad Leuven uitgegeven infobrochure Vaartopia in de hand, in de maanden augustus en september de omgeving, architectuur en stadsplanning aan de Vaartkom verkennen vanuit een artistieke blik.

Via tekst, beeld en geluid zal Kamp voor haar N+1 residentie in Cas-co een nieuwe sitespecifieke video maken, met als inspiratiebron een cinematografische mix van Nouvelle Vague en Ang Lee’s The Hulk. Het publieke luik van de tentoonstelling opent op donderdag 21 september. Daarnaast zal een extra moment plaatsvinden in de vorm van een performance of filmscreening met betrekking tot het werk.

 

 

 

OPENING

donderdag 21.09, 20u

 

WERK EN RESIDENTIEPERIODE

14 . 08 — 20 . 09 . 2017

 

TENTOONSTELLINGSPERIODE

21 . 09 — 06 . 10 . 2017

donderdag — zaterdag: 14u — 18u en op afspraak: contact Cas-co