Residentie N+1: Wouter Huis

IMG_0695b_web2000_b

Van 15 januari tot 15 maart verwelkomt het N+1 Programma van Cas-co beeldend kunstenaar Wouter Huis voor een residentie- en tentoonstellingsperiode van 2 maanden.

 

Wouter Huis (1974, Oosterbroek, Nederland) woont en werkt in Brussel en Hoensbroek (NL). Met een uitgesproken interesse voor de grenzen van een ruimte – fysiek, architecturaal of mentaal – produceerde hij een gevarieerd oeuvre van minimale objecten, (video-) installaties, foto’s, (performatieve) screenings en presenteert hij die vaak in de vorm van interventies in tentoonstellingen of de publieke ruimte.

 

In zijn werk brengt hij haast onzichtbare of ogenschijnlijk willekeurige details op de voorgrond – zoals de lege hoeken van een tentoonstellingsruimte, de typische presentatie-architectuur van een museum, lezing of billboard. Door deze als autonome systemen te benaderen en ze in beeld te brengen in minimale settings laat hij de ons vertrouwde kijkapparaten in een lus tegen of in zichzelf keren. Op die manier bevraagt hij onze (on)bewuste methodes van categorisering, (re)presentatie, projectie of kijk- en interpretatiesystemen in het grensgebied tussen privaat en publiek, reëel en fictief.

 

De afgelopen jaren werd het werk van Wouter Huis getoond in de straten van New York, BORG Biennial (Antwerpen), La nuit de l’Instant (Marseille), Greylight Projects (Brussel), Almost Cinema festival (Gent), Dresden Public Art en resideerde hij eerder bij het Frans Masereel Centrum in Kasterlee en de MeetFactory in Praag.

 

 

Vanaf 18 februari tot en met 15 maart toont Wouter Huis de resultaten van zijn residentieperiode binnen het N+1 Programma in de vorm van een publieke presentatie in het gebouw van Cas-co in Leuven.

 

http://www.wouterhuis.com

Repetition (studio floor / wall), Wouter Huis, 2015