Residentie: Fleur Khani: Homework

Fleur (c) Tom Callemin

Fleur Khani (°86) werkt en woont in Brussel. Ze studeerde literatuurwetenschap aan de KUL, Woordkunst aan Conservatorium Antwerpen en deed daarna een post-master bij a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies). Ze was als muzikante en theatermaakster o.a. te zien op Bâtard Festival (Brussels), in Extra City en De Studio (Antwerpen), in London op het Queer Apocalyps Festival en in Wenen (Moë). In 2013 kreeg ze de DanceWeb Scholarship in Wenen. Ze maakte de film For the Record (Animal Tank Productions, VAF) en werkte voor Michaël Roskam, Ivo Dimchev, Davis Freeman, Heike Langsdorf e.v.a. voor uiteenlopende projecten binnen performance, theater en film.

 

Bij Cas-co werkt ze in residentie aan “Homework”. Homework gaat over opgroeien in een huis met twee culturen en over dingen die groter zijn dan jezelf. Homework komt tot stand in een chaotische theatrale wereld, waarin klank, licht, muziek en stem door mekaar vloeien. Fleur Khani vertelt het verhaal van opgroeien met een Perzische vader en een Vlaamse moeder; het verhaal van niet weten hoe je in een cultuur moet passen, een verhaal van verzet en van een godsbeeld dat heel de tijd verandert.

 

In Buda (Kortrijk) werkte ze aan de soundtrack van Homework. Na haar residentie bij Cas-co gaat ze ook nog in residentie bijKunstZ (Antwerpen) en De Werf (Brugge). Homework wordt in oktober 2016 gepresenteerd op X-Tract (Brugge) en op het Mestizzo Arts Festival (Antwerpen).