30CC-ruimte – Zoë Demoustier – 13.01 – 08.03.20

Zoë Demoustier is performer en choreograaf. In 2017 studeerde ze af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Tijdens haar Master Regie (RITCS) maakte ze de voorstelling ‘Regarding the Pain of Others’. In dat project – naar het gelijknamige essay van Susan Sontag – onderzocht ze de impact van beelden van (oorlogsgeweld) binnen een theatercontext. Dit deed ze aan de hand van het archief van haar vader, oorlogsjournalist Daniel Demoustier, beelden waarmee ze is opgegroeid.

 

In de voorstelling uit 2018 stonden 3 performers en twee muzikanten op scène. In de loop van haar PODIUM-residentie in Cas-co wil Zoë de voorstelling en het concept herbekijken. Dat doet ze letterlijk door mensen uit te nodigen de registratie van de voorstelling te bekijken en daarna met haar in gesprek te gaan. Tijdens deze residentie gaat Zoë het gesprek aan met o.a. beeldend kunstenaars, mensen uit oorlogsgebied, scenografen en curatoren.

 

De ethische vragen en de emoties die dit soort beelden van geweld en de ‘artistieke vertaling’ ervan oproepen is het startpunt voor een tweede luik en herwerking van ‘Regarding the Pain of Others’.

 

RESIDENTIEPERIODE: 13.01-08.03.20
TOONMOMENT: vrijdag 21.02.20