30CC-ruimte – SIETSE REMMERS – 07.10 – 01.12.19

In de maanden oktober en november werkt de jonge performer en dramaturge Sietse Remmers (°Utrecht, 1989) tijdens haar PODIUM-residentie in Cas-co aan een artistiek onderzoek naar Otherness en machtsstructuren in tekst en op scène. Dit onderzoek past ze toe in haar volgende voorstelling PAN  en in het schrijven van een bewerking van Het temmen van de feeks, een theaterstuk vanWilliam Shakespeare.

 

Vorig seizoen debuteerde Sietse als professioneel theatermaker en schrijver met haar voorstelling De Weduwe. De volgende voorstelling van haar hand, de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton, was uitverkocht op het Amsterdam Fringe Festival, werd getipt door De Volkskrant en kreeg lovende reacties van publiek en jury.

 

Sietse Remmers volgde haar opleiding Master of Drama aan LUCA School of Arts te Leuven. Na het behalen van haar propedeuse in theater-, film en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, behaalde ze haar Bachelor of Music aan het Conservatorium Haarlem, met muziektheater als afstudeerrichting, en haar Bachelor of Drama in Leuven. Ook volgde ze workshops bij o.a. Troubleyn Teaching Group en Theater Zuidpool.

 

In Nederland speelde Sietse onder meer in Flikken Maastricht, Hema de Musical en Kom hier dat ik u kus. In Vlaanderen werkte ze mee bij Het Nieuwstedelijk aan De Jaren en Het verhaal van het onbekende eiland. Met LAZARUS tourde ze met Rompslomp en nam ze deel aan De Orde van de Dag.

 

Tijdens haar residentie in PODIUM (30CC & Cas-co) prenteert Sietse haar artistiek onderzoek aan een publiek van kunstenaars en experten op vrijdag 22 november, 14u-17u.