PODIUM – Matthias Van de brul – 04.01-28.02.19

Tijdens zijn PODIUMresidentie in januari en februari in Cas-co ontbeent Matthias Van de brul Tsjechovs eerste stuk ‘Platonov’ en voert een bonte stoet op van personages die elk op hun manier heen en weer strompelen tussen dronkenschap en ontnuchtering.

 

Platonov wordt een wrange komedie over een generaalsweduwe, een arts, een grootgrondbezitter, een stiefzoon, een studente, een paardendief, een jonge moeder en een moordenaar en – last but not least – over een totaal gedesillusioneerde schoolmeester die zijn hele wereld ziet wankelen. Even schalks als wanhopig trekt hij alles en iedereen rond hem heen mee in zijn val. Wie houdt zich overeind?

 

Op het podium staan raspaarden Johan Knuts en Leen De Veirman (o.a. Toneelgroep Ceremonia) naast jonge veulens Matthias Van de brul en Charlotte Wellens, beiden pas afgestudeerd als master in het drama aan LUCA School of Arts in Leuven.

 

Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van EIGEN KWEEK, een platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant door samenwerking van deze acht culturele centra: CC Diest, CC Het Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ‘t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen en 30CC Leuven.

 

RESIDENTIE: 04.01-28.02.19

 

Tekst: Anton Tsjechov | Bewerking en regie: Matthias Van de brul | Spel: Leen De Veirman, Johan Knuts, Matthias Van de brul en Charlotte Wellens | Techniek: Ron Van Eycke | Coproductie: De Nwe Tijd, Het nieuwstedelijk | Met dank aan Peter Anthonissen, Ellis Meeusen en Dirk Van de brul | Beeld: Egon Schiele