PODIUM – Heleen Desmet & Carli Gellings – Toonmoment 28.06

PODIUM_2018_HeleenVlak voor de zomer verdiepen de jonge theatermakers Heleen Desmet en Carli Gellings zich in twijfel en keuzestress. Tijdens hun residentie in Cas-co nemen ze de tijd om een fysieke theatervoorstelling te maken rond alles wat bij die keuzestress komt kijken.

 

“We worden overladen met een teveel aan opties. De hele tijd vooruit. Stilstaan is achteruitgaan. De enige plekken die rust geven zijn plekken als parken, bibliotheken, musea… En het zijn die laatste plekken die we uitgerekend zo  prikkelend vinden omdat ook daar een veelheid aan kunst is, maar het toch een plek is waar je niet moet kiezen. Je kan er door slenteren en alles naar je toe laten komen. Laat ons dus uitgerekend daar onze chaos en twijfel brengen.”

 

Deze inhoudelijke zoektocht koppelen ze aan een vormelijk onderzoek naar hoe een fysieke voorstelling via minimale ingrepen tot haar recht kan komen in een niet-theatrale omgeving, zoals musea of bibliotheken, plekken van verstilling.

 

RESIDENTIEPERIODE: 22.05 – 17.07.18

TOONMOMENT: 28.06.18, 11u, Cas-co PODIUM

 

 

Heleen Desmet is professioneel theatermaakster en actrice. Ze volgde de dramaopleiding aan LUCA School of Arts en studeerde er af in 2016 met de masterproef SNEEUWLICHT. Ze werd gecoacht door Rik Elstgeest, Bo Koek, Mara Van Vlijmen van theatergroep De Warme Winkel. Haar masterproef werd geprogrammeerd op Theater Aan Zee 2016 te Oostende. Ze won er ook de LUCA Award Drama mee.
Heleen speelde mee in de voorstellingen ‘Wild’ van fABULEUS en ‘Duizend Dingen achter Deuren’ van Max Last. Als songwriter stond ze in het voorprogramma van Jonas Winterland.

Voor deze voorstelling werkt ze samen met Carli Gellings