Open M in Cas-co – Open Call

open-M

Voor de vierde keer lanceert Museum M met OPEN M een open call voor beeldende kunstenaars uit Vlaams-Brabant om hun werk professioneel te presenteren in een groepstentoonstelling. In 2017 sluit Museum M tijdelijk de deuren en brengt met Cas-co de tentoonstelling naar de industriële ruimtes in de Vaartstraat. Curator van deze editie is Flor Bex, voormalig directeur en oprichter van het M HKA (1985 – 2002) en van het Internationaal Cultureel Centrum (ICC) (1972 – 1983).

 

Voor de eerste keer zal ook de Cas-co Award – Open M uitgereikt worden aan één van de OPEN M deelnemers. De selectiecommissie van Cas-co, selecteert 1 kunstenaar voor een werk- en residentieperiode en presentatieperiode van 2 maanden binnen het artistieke programma N+1. Verder zal een professionele jury en het publiek twee kunstenaars selecteren voor een solotentoonstelling in het FeliXart Museum of in Cc Strombeek.

 

Op zaterdag 6 mei – het voorlaatste weekend van Open M – organiseert Cas-co een Open Studio’s en stellen alle kunstenaars hun werkruimte open voor publiek. Aansluitend viert Cas-co feestelijk haar 2e verjaardag.

 

De call is open voor alle beeldende kunstdisciplines: van schilderkunst tot performance en van video tot grafiek.

 

deadline inzendingen: 11 januari 2017

wedstrijdreglement

inzendingen

feestelijke opening: 30 maart

tentoonstellingsperiode in Cas-co: 31 maart – 14 mei.