Nieuwe coördinator

P1120278 (1)

Sinds 1 oktober 2016 is Josine De Roover aan de slag als nieuwe coördinator van Cas-co. Ze neemt de fakkel over van Sammy Ben Yakoub die gedurende de eerste werkingsjaren de oprichting en de infrastructurele en artistieke werking van Cas-co succesvol in goede banen leidde. Sammy zal zich vanaf nu vooral toeleggen op het N+1 programma.

 

De komende jaren zal Cas-co verder bouwen op dit elan en stelt dan ook de ondersteuning van de individuele kunstenaar centraal in de verdere uitbouw van de atelierwerking en het kunstenaarsbeleid. Dit doet ze enerzijds door betaalbare en kwaliteitsvolle werkruimte te ontwikkelen en anderzijds door project- en presentatiekansen te creëren voor jonge makers in Leuven.
Met meer dan 10 jaar professionele ervaring bij diverse – op de kunstenaarspraktijk gebaseerde – initiatieven en -projecten, zoals NICC (www.nicc.be) en Voorkamer (www.voorkamer.be),  ambieert Josine De Roover om samen met de vaste partners van Cas-co (Museum MSTUK en 30CC) nieuwe  samenwerkingsverbanden met professionele artistieke partners uit binnen- en buitenland te ontwikkelen.

 

Om op die manier een professioneel ontwikkelingsprogramma uit te werken met o.a. artist talks, studio visits, try outs en open studio’s.  Met een uitgesproken accent op het creëren van nieuwe professionele presentatiekansen voor de artistieke makers verbonden aan Cas-co.

 

Vanuit NICC was Josine nauw betrokken bij de oprichting van de Antwerpse atelierorganisatie Studio Start (www.studiostart.be). In 2012 lanceerde ze  samen met Studio Start het initiatief OPEN STUDIO’S (www.openstudios.be), de eerste professionele studioroute, én een platform om met kunstenaars en andere experten na te denken over ‘De Kunstenaar & De Stad’ en de rol en het belang van de kunstenaarswerkruimte in die stad. (www.openstudios.be)