N+1 – Wim Janssen – residentie – 7.10 – 12.11.19

Wim Janssen wordt wel eens omschreven als een multi-media kunstenaar, omdat hij technologieën en functies van audiovisuele media als uitgangspunt neemt voor zijn ruimtelijke installaties. Zijn werken zijn vaak het resultaat van de vertaling van een medium naar een ander. Tijdens zijn N+1 residentie in Cas-co werkt hij van 7 oktober tot 12 november aan een nieuwe installatie waarin filmpellicule niet wordt gebruikt om beelden om te maken, zoals in analoge film en fotografie, maar om klank op te wekken. Een filmstrip legt een pad af door de ruimte, over wijnglazen, waardoor die ieder een eigen unieke toon generen.

 

Wim Janssen (1984, BE) woont en werkt in Antwerpen. In zijn artistieke praktijk laat Janssens specifieke technologieën en functies van audiovisuele media vorm krijgen in multimediale installaties, video’s en filmwerk. Zijn werk was te zien op festivals zoals Ars Electronica in Linz, IFFR in Rotterdam en instellingen als het Museum voor Hedendaagse Kunst Belgrado en M HKA in Antwerpen.

 

MASTER CLASS: 17.10.19

In het kader van het WORKSPACE/LABO programma van Cas-co en Beyond Music #3 in STUK geven kunstenaars David Helbich en Wim Janssen elk een masterclass over hun transdisciplinaire praktijk op 17 oktober. De gratis dubbele masterclass is gericht naar een publiek van kunstenaars met een praktijk in beeldende kunst, performance, installatie en/of geluid.

inschrijven

 

WERK- EN

RESIDENTIEPERIODE: 07.10 – 11.11.19

 

TENTOONSTELLINGSPERIODE: 12.11 – 24.11.19

 

ARTIST TALK: 12.11.19, 19u, Cas-co
in gesprek met Sammy Ben Yakoub
(Let’s Talk Leuven)

 

LOCATIE:

Cas-co
Vaartstraat 94
3000 Leuven
donderdag-zondag: 14u-19u

 

beeld: cube, c: Wim Janssen