n+1 project space

Schermafbeelding 2015-10-26 om 19.12.04

 

  •  Vanaf januari 2016 start Cas-co met n+1.

 

  • De n+1 projectruimte is een 25 m² kleinschalige creatie, experimenteer- en toonruimte voor een kortdurend proces en aansluitend publieke tentoonstelling.

 

  • De n+1 projectruimte is een ideale werk- en toonruimte voor opkomende beeldende kunstenaars die op zoek zijn naar zichtbaarheid of voor meer gevestigde kunstenaars die op zoek zijn naar een alternatieve ruimte voor experiment.

 

  • Via een call for proposals, selecteert de selectiecommissie per jaar 4 voorstellen die in aanmerking komen om te werken in de projectruimte. De voorkeur gaat naar inhoudelijk sterke en kritische voorstellen die aansluiten bij de missie van Cas-co om hedendaagse artistieke praktijken een plaats te geven, te promoten en ruimte te geven voor experiment en artistiek onderzoek. Er is geen beperking wat het medium betreft.

 

  • Het gebruik van n+1  bestaat uit een kortdurende creatieperiode van 4 à 5 weken met aansluitend een publieke tentoonsteling van 2 à 3 weken en de mogelijkheid om complementaire events te organiseren zoals bijv. artist talks, screenings, performances, lezingen, e.a.  in de aanpalende polyvalente ruimte (150m²).

 

  • Er is momenteel geen verblijfplaats voorzien voor de kunstenaar. n+1 is een kleinschalige projectruimte met kortdurende termijnen. Er wordt een minimum aan onkostenvergoeding voorzien voor transport, materiaal, opstelling, presentatie en promotie. .

 

 

z3

 

Schermafbeelding 2015-10-26 om 19.09.03

 

 

Vragen, bezoek en info: contact