N+1 – MARGO VEECKMAN – EMBELLISHED ENCLOSURES – 17.06 – 04.07.21

 

 

Tijdens haar N+1 residentie in Cas-co ontwikkelde Margo Veeckman een aantal textiele werken en een video, die gepresenteerd worden in de tentoonstelling “Embellished Enclosures”.

 

 

De werken van Margo Veeckman reflecteren op de omgang met het (vrouwelijk) lichaam in onze hedendaagse, geautomatiseerde cultuur. Hoe kan een lichaam terug vrijer bewegen in een omgeving waarin het geobjectiveerd, gebruikt en gecommercialiseerd wordt? Margo onderzoekt de grenzen van het decoratieve en de associaties met vrouwelijkheid die er vaak mee gepaard gaan. Wat wordt gepercipieerd als autonoom werk en wat als ornament? Welke machtsstructuren schuilen hier achter?

 

Margo Veeckman (1997) studeerde textiel aan LUCA School of Arts in Gent en Curatorial Studies aan KASK School of Arts in Gent. In haar werk komen textiel, gevonden voorwerpen, sculptuur, foto’s en video samen. Ze gaat op zoek naar lichamelijke kennis die verloren is geraakt. Margo brengt zo de aandacht naar datgene wat ontglipt, het onzichtbare, het ongehoorde, het schijnbaar waardeloze. Ze stelt in vraag wat binnen het normatieve en patriarchale denken is verstard.

 

Deze residentie wordt ondersteund door SABAM for culture.

 

Openingsuren:

Do – zon

13u30 – 19u30

Reserveren is niet noodzakelijk