N+1 – Margo Veeckman – 11.01 tot 16.06.21
In stilte gesproken. Het harde wordt net wat zachter. Wie bezit de macht om te bepalen wat schoonheid, waarde en productiviteit omvat?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het werk van Margo Veeckman (°1997, Gent) komen textiel, gevonden voorwerpen, sculptuur, foto’s en video samen. Ze gaat op zoek naar een lichamelijke kennis die verloren is geraakt. Ze brengt de aandacht naar hetgeen dat ontglipt, het onzichtbare, het ongehoorde, het schijnbaar waardeloze en stelt in vraag wat binnen het normatieve en patriarchale denken is verstard.

 

Tijdens de N+1 residentie onderzoekt Margo via een reeks werken de relatie tussen de afwezigheid van belichaamde kennis en de hedendaagse angst voor vrouwelijkheid.

 

 

Van 7 tot 9 mei presenteert ze haar work-in-progress. Bij het binnengaan van het atelier wordt elke bezoeker gevraagd om de handen te reinigen met een stuk textiel en micellair water. De bevlekte doekjes vormen de basis voor een nieuwe installatie ‘Delicate Dirt, Beloved Filth’, die in juni gepresenteerd zal worden tijdens Margo haar solotentoonstelling.

 

 

 

 

 

De residentie van Margo is ondersteund door SABAM for culture.

 

Margo studeerde textiel aan LUCA School of Arts in Gent en Curatorial Studies aan het KASK in Gent.