N+1 – Darwin T. Cabrera – “Between Two Currents” – 11.03 tot 24.03.21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens zijn N+1 residentie in Cas-co ontwikkelde Cabrera de reeks “Between Two Currents”. Cabrera neemt de toeschouwer mee in zijn denkproces: hij observeert passanten en gebeurtenissen die zich in de openbare ruimte van Leuven ontplooien, tussen twee momentopnames in. Vluchtige interacties, interrupties, intimiteit, maar ook momenten van zelfreflectie, verheft hij tot portretten op de grens tussen foto en video.

 

Darwin T. Cabrera (°1995, Ecuador, woont en werkt in Antwerpen) werkt hoofdzakelijk met fotografie en video. Het vertrekpunt van zijn werk is de vraag wat een beeld tot een portret maakt. Is het de manier waarop mensen zich verhouden tot de lens of de act van het fotograferen zelf? Wat wordt er prijsgegeven en wat juist niet? Cabrera maakte portretreeksen van jonge mensen in het nachtleven, toevallige passanten op straat in Schaarbeek, mensen in publieke zwembaden, etc.

 

In zijn recente werk introduceert hij video en sequenties, die een tijdsgebonden en ruimtelijke dimensie aan zijn werk toevoegen. In een serie videoportretten van kinderen uit een voetbalploeg in een buitenwijk van Antwerpen, speelt hij bewust met de spanning tussen momentopname en tijdsverloop.

 

Darwin T. Cabrera studeerde af in 2019 Master Fotografie Luca School of Arts Sint-Lukas Brussel. Momenteel studeert hij Master Filmstudies aan Universiteit Antwerpen. Hij toonde zijn werk o.a. in Kavka Antwerpen, Recyclart Brussel, Stelplaats Leuven en OC Luchtbal Antwerpen.

 

 

Openingsuren tentoonstelling:

Woe – zat: 13u00 – 18u00

Enkel op reservatie → mail naar kaat@cas-co.be

Artist talk:

Do 11.03.21: 19u00 via Let’s talk Leuven