MASTER CLASS #6 – MERYEM BAYRAM – 16&17.11.19

In het werk van Meryem Bayram is de centrale drijfveer een zich ontwikkelende relatie tussen enerzijds menselijk gedrag en anderzijds een geconstrueerde ruimtelijke omgeving. Met materiaal zoals hout, karton en elastiek creeërt ze installaties die de contouren van een fysieke ruimte traceren en hervormen, en in éénzelfde gebaar lichamen uitdaagt om zich die ruimte toe te eigenen en te transformeren. Door het laten ontstaan van specifieke ontmoetingen tussen lichaam en materiaal, legt ze spanningen bloot tussen het zichtbare en het onzichtbare, het gecomponeerde en geïmproviseerde, en profileert ze verbindingspunten door voortdurend opnieuw nieuwe obstakels uit te vinden.
 

Meryem Bayram (°1981, Antwerpen) woont en werkt in Antwerpen, België. Aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen studeerde ze af als beeldhouwer en volgde daarna scenografie aan POPOK in Antwerpen. Sinds 2006 is ze artistiek medewerker beeldende kunst van Platform 0090.

 

Master class

Samen met een publiek van beeldend kunstenaars, performers en theatermakers gaat Meryem 2 dagen op zoek naar op welke manieren een lichaam en/of een object een ruimtelijke scenografie bevragen en ook veranderen.

 

Meyrem nodigt alle deelnemers uit om minimum 3 objecten mee te brengen – met een maximum van 5 – in relatie tot het begrip ‘perforatie. Bij het bepalen van de keuze suggereert ze niet te lang na te denken en de eerste intuïtieve keuzes te volgen.

 

prijs: 12 euro (tickets voor 2 dagen alle voorstellingen van het onderstaande geselecteerde programma van Playgroundfestival 2019), diners zijn optioneel en te betalen ter plaatse (ca. 15 euro)

inschrijven verplicht: info@cas-co.be

 

Programma

Zaterdag 16/11

10u – 15u30: master class Meryem Bayram in Cas-co

16u00-17u15: GODEFROID, DE BASTAARDZOON VAN ANTARA van Sama Hijawa in Museum M

18u: diner in STUKcafé

19u-20u: WE DO MATTER van Nick Steur & Matea Bakula, Ateliers STUK

20u15-21u: SUN-SET van Bosse Provoost & Ezra Veldhuis, LABOzaal STUK

21u-21u15: SIGHT SEEING van Julian Weber, Studio STUK (verplicht)

Zondag 17/11

10u-14u: master class Meryem Bayram in Cas-co

14u-15u: ontmoeting met kunstenaar Julian Weber samen met andere kunstscholen, Studio STUK

15u-16u: BREAKING RAINBOWS van Orla Barry, Soetezaal STUK

16u30-18u: discussie/performance Jeremiah Day (met Joanna Bland en Youth for Climate) in Museum M

18u: diner in STUKcafé

 

een initiatief van workspace/labo van Cas-co i.s.m. LUCA Drama en Playground Festival (Museum-M en STUK)