MASTER CLASS #5 – DAVID HELBICH & WIM JANSSEN – 17.10.19

In het kader van het WORKSPACE/LABO programma van Cas-co en Beyond Music #3 in STUK geven kunstenaars David Helbich en Wim Janssen elk een masterclass over hun transdisciplinaire praktijk. De gratis dubbele masterclass is gericht naar een publiek van kunstenaars met een praktijk in beeldende kunst, performance, installatie en/of geluid.

 

Kunstenaars David Helbich en Wim Janssen brengen geluid of ruimte vaak in relatie met audiovisuele technologieën om multimediaal werk te maken dat verband houdt met de context waarin het is gemaakt.

 

Het werk van kunstenaar Wim Janssen resulteert uit de artistieke vertaling van één medium naar een ander. Tijdens zijn eerste residentie in Cas-co werkt Janssen aan een nieuwe installatie waarin pellicule-film niet wordt gebruikt om beelden te maken, zoals in analoge film en fotografie, maar om klank op te wekken.

 

Geluidskunstenaar, performer en man achter Belgian Solutions David Helbich creëert groepsperformances waarin hij zijn publiek uitnodigt om in interactie te gaan met elkaar en hun omgeving. Tijdens zijn masterclass gebruikt hij de deelnemers als ‘testpubliek’ voor zijn nieuwe performance All One Shape, die in première gaat op Beyond Music #3 op 27 november.

 

INFO:

Donderdag 17 oktober (10:00-17:00)

  • 10:00-13:00 masterclass Wim Janssen – Cas-co (Vaartstraat 94, 3000 Leuven)
  • 13:00-14:00 lunch – STUK Artiestenkeuken (Naamsestraat 96, 3000 Leuven)
  • 14:00-17:00 masterclass – STUK Labozaal

Voor kunstenaars met interesse en praktijk in beeldende kunsten, performance, architectuur, design en architectuur
 

gratis, Engels als voertaal, max. 16 deelnemers
 

Deelnemers krijgen een gratis ticket voor Beyond Music #3: Laboratory for Sound Performances op 27 november en worden uitgenodigd op de opening en artist talk Wim Janssen, 12 november 19:00 in Cas-co

 

Inschrijven is verplicht via deze link