MAAKLEERPLEK – LANCERING OPEN ATELIER

Kunstenaar, maker, buurtbewoner? Vanaf dit najaar verwelkomen wij je in ons open atelier, een ruimte van 23m2 in de dynamische maakleerplek. Het atelier is er voor iedereen die nood heeft aan een ruimte voor een artistiek, creatief of kunsteducatief project. Denk aan: een fotoshoot, de creatie van een installatie waar je thuis geen ruimte voor hebt, een workshop kintsugi of een socio-cultureel project met jongeren.

 

Met het open atelier willen we tegemoet komen aan de ruimtenood voor individueel artistiek werk én nieuwe verbindingen genereren tussen Cas-co, Maakleerplek en de nabije omgeving. Het atelier bevindt zich op gelijkvloers van het labogebouw, in het hart van de maakleerpleksite, aan de Vaartkom in Leuven. De Maakleerplek wordt verder ‘bewoond’ door jonge start-ups, sociale ondernemingen, individuele kunstpraktijken, artistieke projectresidenties, etcetera.

 

Het open atelier kan gehuurd worden voor minimaal één dag en maximaal drie weken. Het is in eerste instantie bestemd voor particulieren en kleine organisaties die een plek zoeken voor een creatief project, een experiment of éénmalige workshop. De prijs wordt bepaald naargelang de leeftijd van de gebruiker (jongeren of volwassenen) en het doeleinde van het project (lucratief of niet-lucratief). Daarnaast is er een sociaal tarief beschikbaar. 

 

 

 

jongeren

volwassen

workshops

sociaal tarief

per dag

13

20

50

openatelier@cas-co.be

per week

80

110

200

per drie weken

200

300

500

 
Geïnteresseerden kunnen het open atelier aanvragen via de website van MaakleerplekEr zijn geen strenge artistieke vereisten, commissies of administratieve drempels.