Cas-co – Halfopen – 07 tot 09.05.21

 

Op 7, 8 en 9 mei opent Cas-co zijn deuren gedeeltelijk voor het publiek, half online, half offline. Dit seizoen geen open studio’s, maar wel een alternatief, coronaproof programma, CAS-CO HALFOPEN. Een moment om de diverse werkingen die samenkomen in Cas-co te belichten.
Dit programma kwam tot stand naar aanleiding van Atelier in Beeld, waarvan het offline luik afgelast werd.

 

 

 

OFFLINE Programma

Cas-co zet de deuren van 7 tot 9 mei tussen 13u00 tot en met 18u00 open. Reserveren is niet noodzakelijk, maar de maximale capaciteit (1/10m²) van de verschillende ruimtes en de afstandsmaatregels worden ten allen tijde gerespecteerd.

 

 

STUDIO Edities

 

Alle dertien STUDIO-residenten van Cas-co ontwikkelden een eigen editie, die tijdens Halfopen getoond en verkocht wordt. Twijfel je nog? Na het weekend van Halfopen kan je de edities rechtstreeks bij de kunstenaar kopen. 

 

 

Kunstenaars: Stiel, An Roovers, Sarah De Vos, Jan Duerinck, Jan Vandenplas, Matthijs van der Burgt, Siemen Van Gaubergen, Club Efemeer (Maarten Vanermen en Arnaud De Wolf), Fijn Atelier, Kaïn Walgrave, Lore Stessel, Bram Kerkhofs, Elise Eeraerts & Roberto Aparicio Ronda

 

 

OFF THE, GRID – The Land of the Confused

 

The Land of the Confused neemt voor drie maanden lang Off the, Grid, de artist-run space in Cas-co, over. LOTC is als een veranderlijk landschap, dat bewoond wordt door een nomadisch kunstenaarscollectief. Cas-co stelt de ruimte van Off the, Grid, als onontgonnen terrein, ter beschikking aan de bewoners van het land. Zij werken er drie maanden lang aan ‘Cascade’, een immer transformerende tentoonstelling. Tijdens het weekend van 7 tot 9 mei zal de beschouwer een tijdelijk “bevroren” ‘Cascade’ aantreffen. 

 

Kunstenaars: Flor Maesen, Michiel Ceulers, Bert Jacobs, Paepens & Persyn, Elen Braga, Martha T’Hooft, Pommelien Koolen, Chloe Arroy, Simon Masschelein, Fran Van Coppenolle, Micha Goldberg, Lennert De Lathauwer, Stefania Assandri en Sadrie Alves

 

 

N+1 – Margo Veeckman

 

In het werk van Margo Veeckman (°1997, Gent) komen textiel, gevonden voorwerpen, sculptuur, foto’s en video samen. Tijdens haar N+1 residentie onderzoekt Margo de relatie tussen de afwezigheid van belichaamde kennis en de hedendaagse angst voor vrouwelijkheid. Tijdens Halfopen stelt Margo haar atelier open om te experimenteren met nieuwe vormen van non-verbale communicatie.

De residentie van Margo is ondersteund door SABAM for culture.

 

 

 

 

ONLINE programma

 

Op zondag 9 mei, tussen 14u00 en 18u00, gaan Sammy Ben Yakoub en Gerlinde Van Puymbroeck tijdens een livestreamsessie in gesprek met de kunstenaars in en rondom Cas-co. Tijdens de stream worden ook de STUDIO podcasts en de videotekstreportage over Cas-co gelanceerd.

 

 

STUDIO podcasts 

 

Sammy Ben Yakoub ontwikkelde de laatste maanden een nieuwe podcastreeks met STUDIO-residenten. Het format is eenvoudig: hij voert gesprekken met een resident in zijn/haar studio.Op zondag 9 mei tussen 13u00 en 18u00 stelt Sammy de podcasts, tijdens de livestreamsessie, voor aan het publiek.

 

Kunstenaars in de eerste vier afleveringen: An Roovers, Jan Duerinck, Lore Stessel en Bram Kerkhofs

 

Online beluisteren

 

 

Videotekstreportage – Gerlinde Van Puymboeck en Wouter Elsen

 

Gerlinde Van Puymboeck (auteur) en Wouter Elsen (videomaker) werpen een blik van buitenaf op Cas-co: wat gebeurt er, wie zijn de gebruikers, welke verhalen vallen er te sprokkelen? Tijdens een kort literair verblijf in Cas-co schreef Van Puymbroeck een tekst, die op zijn beurt weer diende als basis voor nieuwe videobeelden van de hand van Wouter Elsen en beelden van Sander De Baedts.

 

De video wordt, net zoals de podcasts, voor het eerst voorgesteld tijdens de zondagse livestream sessie. Het resultaat zal het volledige weekend lang ook offline te bekijken zijn in Cas-co.