30CC-ruimte – Mirte Bogaert & Menzo Kircz – 07.12 – 20.12.20

In een wereld waarin productie de maat der dingen lijkt, is Other People, common ground een poging om radicaal af te wijken van de druk om steeds iets nieuws te produceren. Het is een langdurige ontmoeting tussen twee autonome praktijken. Niet gericht op het vinden van een gezamenlijke stem maar op het vinden van een gesprek.

 

“We zoeken niet naar een conclusie, als die al bereikt zou kunnen worden, omdat de vragen die daaraan voorafgaan interessanter zijn.”

 

Other People, common ground is een onderzoeksproject van Mirte Bogaert en Menzo Kircz. Een engagement om elkaar elk jaar te zien en samen te werken, zonder dat het werk ergens toe moet leiden. Twintig jaar lang, telkens op een nieuwe plek. Een proces dat geen thuis heeft, anders dan in het werk zelf. De lange duur van het project maakt dat we ook de geschiedenis van onze eigen praktijk schrijven. En van de tijden waarin we werken.

 

“We werken samen en delen ons werk. Ook met anderen. Door onze ruimte te delen, workshops te organiseren, mensen uit te nodigen of in tijden dat fysieke nabijheid problematisch is, door te schrijven. Een residu van ons werk zal steeds te vinden zijn op onze websites.”

 

 

Mirte Bogaert is dansmaker woonachtig in Bergen, Noorwegen.

 

Menzo Kircz is theatermaker woonachtig in Amsterdam, Nederland.