DAG VAN JONG KUNSTGEWELD – 30.09.21

Cas-co en MIJNLEUVEN organiseren de Dag van Jong Kunstgeweld in Cas-co (Vaarstraat 94 3000 Leuven)

 

De Dag van Jong Kunstgeweld: een dag vol ontmoetingen tussen professionals uit de Leuvense cultuursector en een masterclass portfolio opbouw. Breng een werk mee en presenteer het, ga in gesprek, laat je inspireren en stap buiten met de start van een nieuw portfolio!

 

Startende kunstenaar? Of cultuurwerker/organisator die een volgende generatie kunstenaars wil ontmoeten? Schrijf je snel in via het formulier, de plaatsen zijn beperkt.

 

 

 

Programma:

 

 

12u00 – 13u00: doors en lunch

13u00 – 15u00: één-op-ééngesprekken tussen kunstenaars en professionals

 

Reeds bevestigde namen: Thomas Odeurs (AmuseeVouz), Greet Verbruggen (Expo Leuven), Karen Joosten (STUK), Zoë Westelinck en Zoë Pauwels (MIJNLEUVEN)

 

15u00 – 18u00: masterclass portfolio opbouw door Johannes Elebaut

18u00 – 19u00: receptie

 

 

 

 

Masterclass #1: portfolio opbouw door Johannes Elebaut

 

Tijdens deze masterclass wordt theorie omgezet in praktijk. Aan de hand van een aantal best practices en gewapend met ervaringsgetoetste tips & tricks gaan de kunstenaars aan de slag met eigen beeldmateriaal en content. Kunstenaars die al een portfolio hebben, krijgen constructieve feedback en kunnen verder bouwen op wat ze al hebben. Iedereen keert met een dummy onder de arm naar buiten.

 

Johannes Elebaut is praktijkdocent aan LUCA School of Arts Gent binnen de opleiding interieurvormgeving en begeleidt studenten in het presenteren van hun werk naar de buitenwereld. Naast LUCA runt hij al enkele jaren een eigen studio die de grenzen aftast tussen ruimtelijke vormgeving, grafisch ontwerp & fotografie en werkt sinds 2020 aan een artistiek parcours. Hij werkt als consultant en ontwerper nauw samen met kunstenaars (o.a. met Nástio Mosquito, Kelly Schacht) om hun werk mee vorm te geven en te presenteren.

 

https://johanneselebaut.com/

https://www.instagram.com/johannes_elebaut/