Studio’s

2015 – …

Kopie van LORE STESSEL 2

 

Kopie van LORE STESSEL 8

 

Kopie van LORE STESSEL 9

Lore Stessel

Lore Stessel onderzoekt het raakvlak tussen fotografie en schilderkunst. Daarvoor gaat ze de confrontatie met het beeld niet uit de weg. Niet alleen in de werkwijze maar ook als onderwerp neemt het fysieke en het lijfelijke dan ook een belangrijke positie in. De zoektocht naar het menselijke of dierlijke lichaam – en vooral de spanningsboog met de omgeving – is een terugkerend onderwerp in haar praktijk.

 

Een lichtgevoelige laag wordt met een penseel op het schildersdoek geschilderd. Het beeld, dat doorheen het negatief op het doek wordt geprojecteerd, ontwikkelt zich in de zilverzouten emulsie tot een beeld dat het eigen verschijnen en verdwijnen in zich draagt. In dit proces is er ruimte voor ‘het ongeluk’ en het onvoorziene waardoor het ontwikkelingsproces het picturale beeld meeneemt richting abstractie.

 

Lore Stessel (1987) woont en werkt in Leuven. Ze studeerde schilderkunst in Sint-Lukas Brussel en vervolgens fotografie in L’Ecole nationale supérieure de la Photographie te Arles (Frankrijk). 

 

www.lorestessel.com