Studio’s

2019 – …

foto door Alexandra Bertels:
2018, Let’s point a line, open studio,
Air Antwerpen, B

foto van performance:

2016, Chambres d’O,

wijk Westerkwartier

Vlaamse plein, Ostend, B

foto door Kristof Vrancken:
2015, International glass prize (IGP),
Glazen huis, Lommel, B

Line Boogaerts

Het werk van Line Boogaerts focust zich hoofdzakelijk op tijdelijke tekeningen op vensters. Met een mengsel van getinte zeep of olie, borstels en raamwissers legt ze een laag over de werkelijkheid. Ze veegt stukken weg, schildert bij en creëert zo beweeglijke taferelen en acties. De ruimte verandert in een werkplaats, een labo om de passerende werkelijkheid in kaart te brengen, waarbij de toevallige voorbijganger een rol speelt. Het werk wordt gepresenteerd als een performance, als een maquette of als een geanimeerde video opname in stop motion: ze neemt er foto’s van op verschillende tijdstippen van de dag en laat zo licht en tijd een rol spelen in het werk.

 

Door de tekening op het venster ontstaan er blinde vlekken. Het zicht erachter wordt op sommige plaatsen wazig of onzichtbaar, maar door de gaten in de tekening speelt het landschap of interieur nog een rol. De tekeningen transformeren en geven andere inzichten. Het focust op delen van de werkelijkheid en accentueert. Soms zie je scherper, soms worden de grote lijnen duidelijker door vervaging. Een venster geeft inzicht en uitzicht.

 

Kijken betekent zien wat je wil zien of verwacht te zien en wordt bepaald door je achtergrond, je herinneringen, het venster waardoor je kijkt,… De tekeningen symboliseren de belemmeringen om te kijken.

 

lineboogaerts.com

 

Line Boogaerts werd geboren in Leuven, België, in 1986. Ze studeerde grafische vormgeving en multimediale vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent, waar ze in 2010 met een master in multimediale vormgeving afstudeerde. Eind 2012 werd ze Laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent. Ze woont en werkt momenteel in Mechelen, België.
Ze werkt met site-specific tekeningen, performances, film, geanimeerde video en video-installatie en haar werk werd vertoond in BUDA Kortrijk, Muhka Antwerpen, Vooruit Gent, KVS Brussel, Art on paper, Bozar Brussel, Art Exchange, Universiteit van Essex – Colchester (UK), Fondazione 107, Turijn, Artistes-en-Residence, Clermond-Ferrand, France, Air Antwerpen,…