N+1

2017

Kitty_Directing-Motion-Pictures-2016b

 

Kitty_Screen-Shot-2016-05-30-at-16.36.03b

 

Kitty_Kamp_Love-and-Destroy,-2016b

Kitty Kamp

In haar videowerk verkent Kitty Kamp op speelse wijze formats uit de populaire beeldcultuur – zoals handleidingen, recepten en tutorials – en gebruikt ze om iets te vertellen over genre, medium, onderzoek en artistiek proces.

 

Via geënsceneerde handelingen van lichaam en stem eigent ze zich alledaagse objecten, situaties of een typisch analytisch discours toe. Door ze samen te brengen en tegelijk uit hun context te halen, openen er zich voortdurend nieuwe betekenissen en perspectieven. Ook al balanceert het werk van Kitty Kamp tussen video, performance en sculpturaliteit, het getuigt, door de ongedwongen eenvoud en haar ongecompliceerde presentatie, van humor, durf en evenwicht.

 

Voor haar N+1 residentie in Cas-co verkende Kamp, met de door de stad Leuven uitgegeven infobrochure Vaartopia in de hand, in de maanden augustus en september de omgeving, architectuur en stadsplanning aan de Vaartkom vanuit een artistieke blik.

 

Via tekst, beeld en geluid maakte Kamp voor haar N+1 residentie in Cas-co een nieuwe sitespecifieke video, met als inspiratiebron een cinematografische mix van Nouvelle Vague en Ang Lee’s The Hulk. Het publieke luik van de tentoonstelling opende op donderdag 21 september, 2017 met de presentatie van de nieuwe video Quickly Now.

 

Download Zaaltekst

 

Video Quickly Now

 

Op zondag 1 oktober presenteerde Kamp MOVIE WITH KITTY, een programma van video- en filmfragmenten nauw verbonden aan haar artistieke praktijk.

1. Quickly Now
2. Parc Central – Hong Kong  – Dominique Gonzalez-Foerster
3. Dubbing – Pierre Huyghe (1 mins) 
4. L’objet –  Jacques Louis Nyst (1974)
5. Look Around You: Season 1 Pilot – Calcium