Podium

2020

01.10 –

28.10

©Thomas Richard Mertens

DIVE

Midzomer ’19, Museum M

©Sara Claes 

©Lex Hulscher

I choke, You choke, let’s All choke together

Seasoning Fall, United Cowboys, Eindhove

Ine Claes

Ine Claes (1984, België) is in 2008 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze is choreografe, stem en-geluidskunstenares en creëert voorstellingen en geluidsprojecten. In haar werk doet ze onderzoek naar multitasking, het afbakenen en verschuiven van de ruimte en desoriëntatie.

 

In 2019 ontving ze een beurs van de Vlaamse overheid voor haar onderzoek naar desoriëntatie en de raakvlakken tussen haar werk en het Japanse hedendaagse theater.

 

In ’20-’21 richt ze zich op muzikale ontwikkeling en maakt ze een nieuwe voorstelling, FIELDS OF (CON)FUSION, die op 5 juni in CC Berchem in première gaat.

 

Tijdens haar residentie in Cas-co legt Ine Claes zich toe op field recordings, de theremin en vocaal werk. In Cas-co wil ze specifiek de mechanische en-werkgeluiden opnemen van de beeldend kunstenaars die daar aan het werk zijn in hun atelier. Daarnaast zal ze een vocaal onderzoek voeren naar instant compositie met vocalist/performer Adrián Sánchez Núñez. Ze zal experimenteren en nieuwe composities maken met al deze verschillende elementen.

 

Tijdens dit onderzoekjsaar werkt ze als vocalist ook samen met de Braziliaanse avant-gardistische componist en multi-instrumentalist Otacílio Melgaço, met wie ze materialen en creatieve ideeën zal uitwisselen en in een later stadium zal evalueren wat met al het materiaal te doen.

 

 

Met de steun van: workspacebrussels, Nadine, Netwerk Aalst, Cas-co/30CC en Akropoditi Dance Center.

www.ineclaes.com