Podium

2019

HELEEN DESMET &

CARLI GELLINGS

Het onderzoek van Carli Gellings en Heleen Desmet tijdens de Cas-Co residentie draait rond twijfel en keuzestress. “We worden overal zo overladen met een teveel aan opties. We moeten de hele tijd vooruit. Stilstaan is achteruitgaan. De enige plekken die rust geven zijn plekken als parken, bibliotheken, musea… Die laatste plek uitgerekend vinden we prikkelend omdat ook daar een veelheid aan kunst is, mar het toch een plek is waar je niet moet kiezen. Je kan er door slenteren en alles naar je toe laten komen. Laat ons dus uitgerekend daar onze chaos en twijfel brengen.” Tijdens hun residentie waren ze ook enkele dagen te gast in bibliotheek Tweebronnen in Leuven om hun onderzoek in situ verder te zetten.

 

Dit onderzoekstraject zal ook zijn uitkomst kennen in een productie, nl This side up, die in 30CC op 5/1/2020 te zien zal zijn. Timme Afschrift, Cas-Co resident verzorgt de scènografie. Voor het productieproces werd de ploeg versterkt met makers Sabien Van Moorter en Silke Verslype.

 

Heleen Desmet is professioneel theatermaakster en actrice. Ze volgde de dramaopleiding aan LUCA School of Arts en studeerde er af in 2016 met de masterproef SNEEUWLICHT. Ze werd gecoacht door Rik Elstgeest, Bo Koek, Mara Van Vlijmen van theatergroep De Warme Winkel. Haar masterproef werd geprogrammeerd op Theater Aan Zee 2016 te Oostende. Ze won er ook de LUCA Award Drama mee.

 

Heleen speelde mee in de voorstellingen ‘Wild’ van fABULEUS en ‘Duizend Dingen achter Deuren’ van Max Last. Als songwriter stond ze in het voorprogramma van Jonas Winterland.

 

Website: Collectief Verlof: heleendesmetsite