2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
2 (3)

STUDIO

2021 – …

Elise Eeraerts & Roberto Aparicio Ronda

 

Aparicio/Eeraerts werd in 2012 opgericht door Roberto Aparicio Ronda en Elise Eeraerts. Het duo heeft verschillende achtergronden; respectievelijk in architectuur en in beeldende kunst. Hun activiteit bevindt zich op de snijlijn tussen beide domeinen. Eeraerts en Aparicio hanteren de verschillende methodologieën en concepten uit kunst en architectuur om bepaalde ruimtelijke eigenschappen en kwaliteiten te onderzoeken. Deze multidisciplinaire, onderzoeksgebonden aanpak resulteert in werken die uit een uniek en breder perspectief ontstaan zijn. 

 

Het duo biedt antwoorden op vragen die een ruimte met zich meedraagt doot het plaatsen van installaties in de openbare ruimte. Deze telkens met een bepaalde aanwezigheid, een aanwezigheid getypeerd door zijn aanzienlijke grootte, maar zo nu en dan weleens door te spelen met subtiele eerder poëtische ingrepen. 

 

 

Elise Eeraerts (°1986, Mechelen, BE) studeerde aan the Institute fur Raumexperimente, Klasse Olafur Eliasson in Berlijn en aan de Luca School of Arts in Brussel. 

Roberto Aparicio Ronda (°1981, Burgos, SP) studeerde architectuur met een specialisatie in restauratie van artistiek erfgoed aan E.T.S. Arquitectura in Valladolid, Spanje en beeldende kunsten aan Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea in Bilbao, Spanje.

 

Aparicio/Eeraerts