Podium

2019

Ballet Dommage

RAMPSPOED! Drie dagen lang dwaalt het avontuurlijk theatergezelschap Ballet Dommage door onze straten. Een volgestapelde parade doolt rondom de Grote Markt en het Klein Begijnhof, een bode scandeert de hoop en een tienkoppig koor bezingt genade in uw voortuin.  Kommer en kwel – gratis en voor niets!

 

Geïnspireerd door het wagenspel tourt het theatergezelschap een maand lang rond, op weg van Leuven naar Genk. Net als in de stadsprojecten VOLK: Fragment 1 en 2 staat een bijzondere en absurdistische ontmoeting met de Leuvenaars centraal.  


di 3 sep 2019, 15.30 uur, (fietsoptocht) wo 4 sep 2019 (voorstelling), 19.30 uur en do 5 sep 2019 (voorstelling), 19.30 uur | gratis

 

concept Katrien Valckenaers en Maxim Storms spel Greet Jacobs, Wanda Eyckerman, Katrien Valckenaers en Maxim Storms decor en installatie Tim Vanhentenryk kostuum Rosa Schützendorf eindregie Lisa Verbelen muziek Gerrit Valckenaers productie Jana Debruyne en Sandra Diris zakelijke leiding Ruth Mariën en Hanne Doms film Wietse Palmans in coproductie met 30CC en C-TAKT in samenwerking met CC Aarschot, Diest, Scherpenheuvel, Hasselt, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren met de steun van de Vlaamse Overheid beeld BalletDommage

 

Ballet Dommage is resident in Cas-co. Cas-co biedt in Leuven beeldend kunstenaars, theatermakers en performers ruimte voor artistieke praktijk en experiment. Dit doet Cas-co door betaalbare en kwaliteitsvolle ateliers te ontwikkelen en actief project- en presentatiekansen te creëren.