Podium

2020

09.03 –

03.05

For Those WHo Envy Self Sabotage, 2019

Performance

A First Vision of Dying, 2018

Performative installation

Anthony van Gog

Vertrekkend vanuit het ritueel als vorm, benadert performance- en geluidskunstenaar Anthony van Gog het kunstwerk vanuit het veranderlijk karakter en benadert hij thema’s zoals deculturalisatie, lichaam-objectificatie, zelfactualisatie en mysticisme. Hij omschrijft zijn werk als een ruimtelijk schilderij dat zich vooral manifesteert via atmosferische compositie tussen de Zelf, de Ander, en het Onbekende.

 

In zijn afstudeerjaar als performer maakte hij o.a. het werk ‘LYPEMANIA’, een performance waarin hij de activiteit van lethargie en apathie bevraagt. Dit resulteerde in een ritueel voor vier stemmen en lijven. In datzelfde jaar maakte hij i.s.m. Maarten Heijnens de performatieve compositie ‘BREATHING PIECE’: een ademhalingscompositie gebaseerd op de deconstructie van een hyperventilatie-aanval. 

 

Anthony van Gog (1996, Antwerpen) is een performance- en geluidskunstenaar, die woont en werkt in Antwerpen. Hij studeerde af aan de Maastricht Institute of Performative Arts met een BA in Performance Art. Naast het creëren van eigen werk is Anthony verbonden aan het dansgezelschap WArd/waRD – Ann Van Den Broek en hij was te zien in o.a. Blueprint on Memory en Memory Loss op diverse podia in Europa.