Podium

2019

Pan

Beeld: Noa Pylyser

PODIUM_Sietse_Remmers

Foto door Vincent Westerweel, geschoten bij de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton.

Sietse Remmers

Sietse Remmers (°Utrecht, 1989) volgde haar opleiding Master of Drama aan LUCA School of Arts te Leuven. Na het behalen van haar propedeuse in theater-, film en televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, behaalde ze haar Bachelor of Music aan het Conservatorium Haarlem, met muziektheater als afstudeerrichting, en haar Bachelor of Drama in Leuven. Ook volgde ze workshops bij o.a. Troubleyn Teaching Group en Theater Zuidpool.

 

In Nederland speelde Sietse onder meer in Flikken Maastricht, Hema de Musical (regie: Geert Lageveen) en Kom hier dat ik u kus (regie: Mirjam Koen). In Vlaanderen werkte ze mee bij Het Nieuwstedelijk aan De Jaren en Het verhaal van het onbekende eiland. Met LAZARUS tourde ze met Rompslomp en nam ze deel aan De Orde van de Dag.

 

Sietse Remmers debuteerde als professioneel theatermaker en schrijver met haar voorstelling De Weduwe. De volgende voorstelling van haar hand, de ai van Ajax – een Griekse tragedie met hits van Dolly Parton, was uitverkocht op het Amsterdam Fringe Festival, werd getipt door De Volkskrant en kreeg lovende reacties van publiek en jury.

 

Naast haar werk als uitvoerend en makend performer, werkt Sietse als dramaturge voor verschillende jonge makers.

 

Sietse werkte in Cas-co aan een artistiek onderzoek naar Otherness en machtsstructuren in tekst en op scène. Dit onderzoek past ze toe in haar voorstelling PAN en in het schrijven van een bewerking van Het temmen van de feeks. 

 

Jef en Ann drinken een kopje Senseo koffie en klagen over de kat van de buurvrouw die weer in de kattenbak, nee zandbak, ja zandbak in de tuin kakt. Een dagelijkse routine die onderbroken wordt door de komst van een nieuwe schoonzoon.

 

De introductie van deze vreemdeling zet alle gezinsrelaties op scherp. Door de ogen van deze ander, zien de gezinsleden zichzelf. Een feest van kleinmenselijkheid en frustratie. De avond vult zich met chaos, wijn, Michael Bublé, majorettes en een modum. In PAN worden eerste wereldproblemen gevierd en zijn anderen als spiegels. Een absurdistische, tragikomische voorstelling over het onvermogen onze projecties los te kunnen laten.

 

première op 17 december 2019 in ’t Arsenaal: link: https://www.arsenaallazarus.be/kalender/item/pan—sietse-remmers

 

Tekst en regie: Sietse Remmers

Spel: Reynout Dekimpe, Sietse Remmers, Noa Pylyser, Katarina Antunovic, Lukas Stevens en Jonathan Linga

Coaching: Nico Boon

Coaching scenografie: Timme Afschrift

Regie-assistent: Runa Robbroeckx

Beeld: Noa Pylyser

 

Met dank aan: ’t Arsenaal/Lazarus, LUCA School of Arts, CAS-CO,  Naser Kianersi en Willy Thomas