STUDIO

In 2015 transformeerde Cas-co een voormalig leegstaand industrieel magazijngebouw aan de Vaartstraat 94 in een ateliergebouw met plaats voor langdurige en kortlopende residenties en atelierruimtes. De Vaartkom is een oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle waar volop nieuwe kansen voor artistieke makers gecreëerd worden. Vaartstraat 94 beschikt momenteel over 15 ateliers voor beeldende kunstenaars die zich via een open call en selectie kandidaat kunnen stellen.

 

Kandidaten bezorgen een CV, portofolio en gemotiveerde aanvraag. Een selectiecommissie, bestaande uit leden uit de professionele (podium)kunstensector, beoordeelt de aanvragen op basis van het ingediende dossier.

 

Deze studio’s kunnen in gebruik genomen worden voor een korte periode (van 2 maanden tot 12 maanden). Een korte periode kan dienen als voorbereiding voor een specifiek project of als atelier in het algemeen. Er is ook de mogelijkheid om een studio voor langere periode (van 1 tot 2 jaar) te gebruiken. De studio’s zijn voorzien van veel daglicht, internet, verwarming, verlichting en elektriciteit.

 

Download specifications

M-RUIMTE

Naast een collectie- en tentoonstellingswerking ontwikkelt  M – Museum Leuven ook een regionale kunstenaarswerking. Samen met stad en academie coördineert M Expo Leuven, een toonplatform voor kunstenaars uit Leuven. Tweejaarlijks organiseert M de open call “Open M” waaruit door een gastcurator een groepstentoonstelling samengesteld wordt. In 2018 start M een ondersteuningstraject voor jonge kunstenaars waarbij ze begeleid worden in de prille ontwikkeling van hun oeuvre, met een residentie in het M-atelier in Cas-co, inhoudelijke begeleiding en een toonmoment.

   

OPEN-M_donckers_eva1216-small

   

IMG_4525-c
JULIANE VON CRAILSHEIM
SANDER VAN DEN BROECK
& MAXIME WALADI
SABIEN VAN MOORTER
COMPAGNIE DOFT/EIGEN KWEEK
BRAM KELCHTERMANS
ASTRID OGIERS & REYNAERT DE KIMPE
FLEUR KHANI
HET RAF
HEIKE LANGSDORF
GEZUSTERS HIRNGESPINST

PODIUM

Met de residentiewerking in het podiumkunstenatelier ondersteunen 30CC en Cas-co theatermakers, met bijzondere aandacht voor work-in-progress door jonge kunstenaars en collectieven in teksttheater, performance en het hybride werk tussen beeldende kunst en theater. Podium biedt, naast een grote theaterzaal, ook coaching en feedback aan, d.m.v. masterclasses gekoppeld aan de podiumkunstenaars die te gast zijn bij 30CC, zoals bijvoorbeeld de Warme Winkel, Benjamin Verdonck en Laura Van Dolron en daarnaast ook gekoppeld aan de makers verbonden aan de Leuvense stadsgezelschappen zoals het nieuwstedelijk en fABULEUS.

 

Kandidaten bezorgen een CV, portofolio en gemotiveerde aanvraag. Een selectiecommissie, bestaande uit leden uit de professionele (podium)kunstensector, beoordeelt de aanvragen op basis van het ingediende dossier.