STUK

Sinds 9 november 2017 startten Cas-co en STUK een presentatieplatform voor beeldend kunstenaars verbonden aan Cas-co. STUKcafé biedt voortaan exporuimte aan Cas-co residenten (N+1 & STUDIO) die de bezoekers zullen verrassen met een serie van interventies, video’s, grafisch en beeldend werk recht uit de Cas-co Studio’s.

N+1

Het N+1 programma van Cas-co is een kortlopende residentie voor hedendaagse beeldend kunstenaars, gekoppeld aan een begeleide werkperiode en een presentatie in de vorm van een expo en/of artist talk.

N+1 Project Space is een 30 m² kleinschalige creatie, experimenteer- en presentatieruimte voor een kortdurende residentie. N+1 Project Space richt zich via de Cas-co Award (in samenwerking met LUCA School of Arts en M-Museum) op jonge upcoming beeldend kunstenaars.

N+1 Project Space bestaat uit een creatieperiode van 4 à 5 weken met aansluitend een publiek toonmoment van 2 à 3 weken  en de mogelijkheid om artist talks, screenings, lezingen en publicaties voor te stellen in de aanpalende polyvalente ruimte. (150 m2)

 

L’espace-projet n+1 est un espace de 25 m2, destiné à la création, à l’expérimentation et à l’exposition d’un projet de courte durée. Le processus de création d’une durée maximale de 4 à 5 semaines sera suivi d’une exposition de 2 à 3 semaines.

The n+1 project space is a small-scale, 25 m² / 269 ft² space in which to create, experiment, and exhibit. It is meant for a short-term, 4-5 weeks creative project, followed by a 2-3 weeks exhibition.

 

Download specifications

SOLO

SOLO zomerresidentie is een tijdelijk residentieprogramma in een voormalige Mariakapel, naast het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie. Het project is een samenwerking tussen atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven, VONK uit Hasselt in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

 

Na een eerste open call selecteerde een onafhankelijke jury in 2017 de kunstenaars D.D.Trans, Wannes Goetschalckx en Steven Baelen. Zij werkten in de zomer van 2017 elk een vijftal weken in Machelen-aan-de-Leie en verbleven in een voor de site ontworpen module in de kapel, gebouwd door architect / kunstenaar Olivier Goethals. De residenties worden steeds afgesloten met een publiek moment.

_

SOLO zomerresidentie wordt mogelijk gemaakt door:
intercommunale VENECO, Roger Raveelmuseum, Gemeente Zulte, provincie Oost-Vlaanderen, Stad Antwerpen

PODIUM

Met de residentiewerking in het podiumkunstenatelier ondersteunen 30CC en Cas-co theatermakers, met bijzondere aandacht voor work-in-progress door jonge kunstenaars en collectieven in teksttheater, performance en het hybride werk tussen beeldende kunst en theater. Podium biedt, naast een grote theaterzaal, ook coaching en feedback aan, d.m.v. masterclasses gekoppeld aan de podiumkunstenaars die te gast zijn bij 30CC, zoals bijvoorbeeld de NWE Tijd, Benjamin Verdonck en Laura Van Dolron en daarnaast ook gekoppeld aan de makers verbonden aan de Leuvense stadsgezelschappen zoals het nieuwstedelijk en fABULEUS.

 

Download specifications