Atelier in Beeld – 09.05.21

Op 9 mei 2021 stelt Cas-co, voor het vierde jaar op rij, haar ateliers open voor het grote publiek. De open studio’s vinden dit jaar plaats in kader van Atelier in Beeld, hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel. Een uitgelezen moment om zowel beeldend werk te tonen als te ontdekken in het atelier: dé plek waar je de kunstenaar kan ontmoeten en zijn/haar werkproces van dichtbij kan zien. 

 

 

Leuvense atelierorganisaties openen de deuren

Cas-co trekt ook dit jaar op met de buren van BAC ART LAB en Batiment A om een offline én online programma in Leuven te realiseren. De drie ruimtes in het centrum van de stad, elk met een eigen identiteit, huizen en ondersteunen de ontwikkeling van heel diverse hedendaagse artistieke praktijken. Want kunst vraagt niet alleen ruimte om zich te tonen, maar ook om te groeien en voor experiment. Tijdens Atelier in Beeld tonen kunstenaars en makers met showcases, performances, screenings en work in progress hoe ze mee vorm geven aan het artistieke DNA van de stad.

 

offline programma

  • open studio’s
  • programma van expo, presentatie & performance, …
  • lancering nieuwe podcastreeks en live sessie Sammy Ben Yakoub
  • open saloon

 

online programma 

  • digitale rondleiding en videoreportage over de verschillende kunstenaarspraktijken in Cas-co
  • livestream lancering nieuwe podcastreeks en live sessie Sammy Ben Yakoub
  • digitale open saloon

 

zelf deelnemen aan Atelier in Beeld?

Heb je een atelier en wil je deelnemen aan Atelier in Beeld? Van 11 januari 2021 tot en met 15 februari 2021 kan je je via het inschrijvingsformulier op deze website aanmelden om deel te nemen. Is Atelier in Beeld wel iets voor jou? Check hier even de voorwaarden om deel te nemen. Alle kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel, die één van de beeldende disciplines beoefenen, kunnen deelnemen.